"Silver Spoon" at Cannes Short Corner

August 05, 2015

“Silver Spoon” at Cannes Short Corner

Silver Spoon, the independent Romanian production directed by Mick Davis, has been launched in premiere at Cannes Short Corner. (all rights PINK STRIPE Group 2014).

Silver Spoon’, producția românească independentă regizată de Mick Davis, a fost lansat în premieră la Cannes Short Corner.  (all rights PINK STRIPE Group 2014).

București, 21 Mai 2015

Filmul românesc independent ‘The Silver Spoon’, regizat de Mick Davis, a fost vizionat ieri in premieră la cea de-a 68-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Acesta a fost lansat cu success în cadrul secțiunii Cannes Short Corner în prezența personalităților din lumea cinematografică internațională. Printre acestea s-a aflat și actrița moldoveancă Silvia Busuioc, ce tocmai a încheiat filmările pentru filmul Selfie 2. Acesta a purtat pe covorul roșu al festivalului geanta ‘The Silver Spoon’ creată de brandul Iutta, ce figurează atât în film cât și pe afisul acestuia.Cannes  logo

Scurt metrajul realizat de Mick Davis, regizorul ‘Modigliani’, este o ficțiune care prezintă povestea unei tinere, interpretată de actrița principală Ana Adelaida Perjoiu, în drumul către regăsirea de sine. Dorul de bunicul său, de care era foarte atașată, îi îngreunează traseul de autocunoaștere, însă călăuzirea spirituală a unui înger reușește să vindece această rană profundă și îi oferă îndrumare.

Mick Davis povestește: ‘Filmul a fost inspirat dintr-o piesă de teatru văzută în București, un oraș călduros și prietenos care mi-a amintit de Glasgow, orașul meu natal. Am dorit să redau cu fidelitate ceea ce am putut surprinde aici, așa că producția a fost realizată integral în limba română, care are o muzicalitate și o bogăție aparte.’

Conform spuselor lui Mick, colaborarea cu profesioniști din industria românească de film este mereu o experiență plăcută, pe care speră să o repete cât de curând. Regizorul revine mereu cu dor de această țară, care a devenit un loc de inspirație pentru el și pasiunea sa, cinematografia.

Nicoleta Chirica, fondator și designer Iutta, oferă mai multe detalii despre colaborare: ‘Povestea filmului aduce în prim-plan dorul, care este și emoția centrală a colecției Dor de românesc, ce a luat naștere prin stilizarea motivelor populare în forme de expresie contemporană. Prin tot ceea ce reprezintă, geanta Iutta a devenit personaj de sine stătător în filmul ‘The Silver Spoon’, iar la astfel de inițiative care pun în valoare specificul nostru cultural noi ne vom asocia mereu cu mare mândrie.’

Distribuția scurt metrajului cuprinde nume precum Sandu Mihai Gruia, actorul român preferat a lui Mick Davis, care a jucat alături de Andy Garcia în ‘Modigliani’ și Ana Adelaida Perjoiu, actrița care și-a făcut debutul în filmul ‘Ceva Bun de la Viață’ (regia Dan Pița) având rolul Ginei, în urma căruia a câștigat Premiul pentru cea mai buna Actriță la Festivalul Național al Filmului Românesc, ediția 2012.

Producția a fost înscrisă la numeroase alte festivaluri de profil internaționale precum Sundance Independence Festival SUA, Festivalul de Film de la Berlin etc.

 

Despre Iutta.

Iutta este un brand premium ce se inspiră dintr-un puternic simț al identității, transpus prin arta meșteșugului într-un design cu motive folclorice brodate în piele. Astfel, tradițiile și culturile locale sunt sintetizate prin tehnologii inovative într-un concept universal, descris de emoții și povești. Mai multe detalii pe link: www.iuta.ro și www.facebook.com/Iutta.ro.

Despre ‘The Silver Spoon’

Distribuție: Sandu Gruia și Ana Adelaida Perjoiu

Regia: Mick Davis

Producer: Dan Draghicescu

Producer executiv: Mick Davis

Operator: Cosmin Fericean

După o poveste de Mick Davis

See trailerul:

The Silver Spoon short film produced by Dan Draghicescu & PINK STRIPE Group , trailer from horace dan draghicescu on Vimeo.


LEAVE A COMMENT